Elbolag Göteborg

Från välkända elbolag med unika kampanjer och erbjudanden

Teckna rätt elavtal i Göteborg med Elyn. Här jämför vi över 120 elbolag med olika erbjudanden och rabatter. Spara upp till 1200 kr på att jämföra!

Bästa elavtal
Jämför elavtal

Elavtal i Göteborg - Juni 2024

Populära elbolag i varje kategori

Jämför elavtal i Göteborg

Elområde 3 vid förbrukningen 2000 kWh
fortum

1. Fortum

Rörligt elavtal
77 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft

2. Skellefteå Kraft

Rörligt elavtal
79 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab

3. Cheap Energy

Rörligt elavtal
86 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
telge-energi-logo

4. Telge Energi

Rörligt elavtal
89 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
bixia

5. Bixia

Rörligt elavtal
110 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
eon

6. E.ON

Rörligt elavtal
116 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
jamtkraft

7. Jämtkraft

Rörligt elavtal
130 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
greenely-logo
1. Greenely
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
tibber
2. Tibber
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
karnfull-energi
3. Kärnfull Energi
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
4. Fortum
Timavtal
5.9 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
telge-energi-logo
5. Telge Energi
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
1. Fortum
Fast avtal
168 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab
2. Cheap Energy
Fast avtal
195 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft
3. Skellefteå Kraft
Fast avtal
200 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
4. Stockholms Elbolag
Fast avtal
221 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
Allt om elavtal i Göteborg

På Elyn har vi sammanställt de viktigaste delarna som är bra att känna till när du ska teckna ett nytt elavtal i Göteborg. Vilka bolag finns det att välja mellan? Vilken är den vanligaste formen av elavtal för boende i Göteborg? Läs mer nedan eller välj rubrik från snabbmenyn.

Innehållsförteckning

Hitta ditt nya elbolag i Göteborg med Elyn

Letar du efter ett nytt bättre elavtal och elbolag i Göteborg? Med hjälp av Elyn kan du jämföra över 120 elbolag varav de flesta erbjuder avtal till boende i Göteborgsområdet. Allt du behöver göra är att skriva in ditt postnummer samt förbrukningen i ditt hushåll och tryck på ”jämför nu” överst på sidan. Därefter kan du sedan enkelt jämföra elavtal i Göteborg som passar dig, sortera efter lägst pris, miljömärkning eller kampanjer.

Att använda Elyn när du jämför elavtal i Göteborg är helt gratis och du behöver inte fylla i någon personlig information förutom postnummer och elförbrukning. Dessa uppgifter behövs för att kunna ta fram samtliga elavtal och priser som finns tillgängliga. Inga jobbiga säljare, utan du tecknar elavtalet i lugn och ro.

Elbolag i Göteborg

Göteborg stad och kommun ingår i elområde 3 vilket även är samma elområde som Stockholm. I och med att många av Sveriges större städer inkluderas i detta elområde så är utbudet av elbolag som erbjuder elavtal stort.

Alla större elbolag erbjuder elavtal i Göteborg så som Fortum, Göteborg Energi, Vattenfall, E.ON, Jämtkraft, Bixia, Skellefteå Kraft, Telge Energi, GodEl och Kraftringen. I jämförelsen kommer det med andra ord finnas många stora och trygga elbolag att välja mellan när du ska teckna eller byta leverantör.

Undvik elbolag från Energimarknadsbyråns klagomålslista

Om du är nyinflyttad i Göteborg och ska teckna ett nytt elavtal är det ett par saker som du behöver ta ställning till. Först och främst vilken typ av elavtal passar din ekonomi. Rörligt, fast, mix eller timpris är alla olika former som passar olika typer av behov. Det kan också vara bra att fundera på om du vill ha fossilfri eller miljömärkt el. Vi rekommenderar också att du undviker elbolag som finns med på Energimarknadsbyråns klagomålslista, eller ”svarta lista” som den också kallas. När du använder Elyn filtrerar vi automatiskt bort alla elbolag som är med på listan.

Att välja elavtal i Göteborg

Ett av de viktigaste besluten du behöver ta i betänkande när du ska välja elavtal är om du vill ha ett rörligt eller fast avtal. För att ge en fingervisning om vad andra väljer i Göteborg har vi hämtat ut data (SCB 2022) gällande avtalsfördelning i elområde 3 från september 2022. Hushållens fördelning av avtalstyper var följande: 55 % valde rörligt elavtal, 25 % fast avtal varav 10 % bundit ett år, 2 % bundit två år och 13 % bundit i tre år.

Det är också 9 % som inte gjort ett aktivt beslut gällande elavtal och därför blivit tilldelat ett anvisat avtal. Ofta är anvisade avtal betydligt dyrare än andra alternativ. Resterande 11 % har antingen mixavtal eller andra former så som till exempel timpris.

Välj det som passar dig

Statistikmyndighetens data visar på att en majoritet föredrar ett rörligt elavtal. Det innebär att månadskostnaden följer prisutvecklingen på elmarknaden. Historiskt har också ett rörligt elavtal varit något billigare än ett fast avtal enligt Energimarknadsbyrån. Priset på ett rörligt elavtal varierar ofta rätt mycket beroende på säsong men även andra omvärldsfaktorer.

Vill du istället veta exakt vad priset ska bli varje månad är fast avtal troligtvis ett bättre alternativ. Då erbjuder elbolaget samma kWh-pris men med en lite högre mellanskillnad för att minska riskerna om elpriset sticker iväg. Ett bundet elavtal är något som radhus och villor tenderar till att föredra för att få bättre koll på vad månadskostnaden kommer bli.

Mixavtal är precis som det låter en mix av två avtalstyper, vanligtvis en fast och en rörlig del. Priset är stabilare än bara rörligt men inte helt bundet som med ett fast avtal. Anvisade elavtal får den som inte gjort ett aktiv val, ofta blir anvisade avtal betydligt dyrare och är något som aldrig rekommenderas.

Graf med fördelning av elavtal

Procentuell fördelning av elavtal i elområde 3 (källa SCB, 2022).

Majoriteten av hushåll tecknar rörligt avtal i elområde 3

Jämför elavtal i Göteborg

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Nätägare i Göteborg

En vanlig fråga som många ställer sig är varför det kommer två elfakturor i brevlådan. Den ena, kommer från elbolaget, och den andra är en så kallad nätavgift. Nätavtalet kan du inte själv bestämma över utan beror enbart på var du bor. Sverige har ett naturligt monopol i form av över 170 olika nätägare som ser till att du får elen transporterad till hemmet. I Göteborgs kommun finns 9 olika nätägare (se listan) som ansvarar över lokalnätet. Göteborg Energi Nät AB är nätägare för närområdet Göteborg (GBG).

Nätägare och nätområde i Göteborgs kommun

  • Kungälv (KUV) – Kungälv Energi AB
  • Lilla Edet-Ale (LED) – Ale Energiförening
  • Lerum (LRM) – Lerum Energi AB
  • Öckerö (OCK) – Ellevio AB
  • Göteborg (GBG) – Göteborg Energi Nät AB
  • Partille (PTE) – Partille Energi Nät AB
  • Mölndal (MDL) – Mölndal Energi Nät AB
  • Härryda (HRA) – Härryda Energi AB
  • Halland Norra (NHA) – Ellevio AB

Kontakta nätägaren vid flytt

Ska du flytta till Göteborg, eller inom kommunen? Tänk på att det är viktigt att kontakta ditt nätbolag för att meddela din flytt. Här får du också reda på ditt nya anläggnings-ID vilket behövs om du även vill byta eller flytta över ditt elavtal. Flyttar du till en ny adress utan att göra ett aktivt val av elleverantör då kommer du få ett anvisat, ofta dyrare, elavtal tilldelat. Så passa på att jämföra avtal även när du flyttar!

Jämför elbolag i Göteborg

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Vanliga frågor och svar

Eftersom förbrukningen skiljer sig åt kommer också det billigaste elbolagen vara olika. Därför rekommenderar vi dig att ta hjälp av Elyns jämförelsetjänst som på bara ett par sekunder tar fram billigaste elavtalen, filtrerat med miljömärkning, kampanjer och elavtalstyp.

Eftersom hushåll har olika typer av elkonsumtion är det svårt att säga vilket elbolag som är enhälligt bäst. Däremot finns det elbolag som är populära på grund av till exempel låga priser, förmånliga rabatter och bra kundtjänst. Här inkluderar bolag så som Fortum, Göta Energi, Skellefteå Kraft och Telge Energi. På Elyn har vi också en hel sida dedikerat åt bästa elavtalen.

Det finns ett stort antal elbolag som erbjuder elavtal till hushåll i Göteborg. Det allra viktigaste är att du gör ett aktivt val för att undvika få ett anvisat avtal. Bor du i Göteborg är det Göteborg Energi som står för anvisade elavtal som ofta är betydligt dyrare än andra elavtal.

Via Elyn kan du enkelt ta fram en lista med elbolag baserat på priser eller andra preferenser. Allt du behöver göra är att skriva in postnummer och förbrukning för att få en fullständig jämförelse av elavtal tillgängliga i Göteborg eller närliggande orter.

Göteborg och Göteborgs kommun inkluderas i elområde 3 som är det näst sydligaste elområdet i Sverige.

Bästa elavtal

Från välkända elbolag med unika kampanjer och erbjudanden

På Elyn har vi listat elavtal från välkända elbolag i juni 2024 så att du enkelt kan hitta bästa elavtalet och sedan teckna direkt på elbolagets hemsida. Här finns även mer om bästa elbolagen, fast eller rörligt elavtal samt bäst elavtal för din förbrukning.

Bästa elavtal
Jämför elavtal

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.