Elbolag Malmö

Från välkända elbolag med unika kampanjer och erbjudanden

Hitta ett nytt elavtal i Malmö med Elyn. Här jämför vi över 120 elbolag med olika erbjudanden och rabatter. Spara upp till 1200 kr på att jämföra!

Bästa elavtal
Jämför elavtal

Elavtal i Malmö - Juni 2024

Populära elbolag i varje kategori

Jämför elavtal i Malmö

Elområde 3 vid förbrukningen 2000 kWh
fortum

1. Fortum

Rörligt elavtal
77 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft

2. Skellefteå Kraft

Rörligt elavtal
79 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab

3. Cheap Energy

Rörligt elavtal
86 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
telge-energi-logo

4. Telge Energi

Rörligt elavtal
89 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
bixia

5. Bixia

Rörligt elavtal
110 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
eon

6. E.ON

Rörligt elavtal
116 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
jamtkraft

7. Jämtkraft

Rörligt elavtal
130 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
greenely-logo
1. Greenely
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
tibber
2. Tibber
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
karnfull-energi
3. Kärnfull Energi
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
4. Fortum
Timavtal
5.9 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
telge-energi-logo
5. Telge Energi
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
1. Fortum
Fast avtal
168 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab
2. Cheap Energy
Fast avtal
195 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft
3. Skellefteå Kraft
Fast avtal
200 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
4. Stockholms Elbolag
Fast avtal
221 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
Allt om elavtal i Malmö

På den här sidan har vi samlat allt du behöver veta om elbolag och elavtal i Malmö. Undrar du vilken som är den vanligaste avtalsformen eller vilka nätägare som finns i Malmö? Eller vill du veta vilket elområde staden ligger i? Fortsätt då läsa!

Innehållsförteckning

Hitta ditt nya elbolag i Malmö med Elyn

Om du letar efter ett nytt elavtal och elbolag i Malmö har du kommit till rätt plats. I Elyns databas finns mer än 120 elhandlare varav många har elavtal i Malmö. Genom att fylla i ditt postnummer på adressen i Malmö får du en jämförelse av samtliga tillgängliga elavtal på sidan som går att teckna på din adress. Det går enkelt att sortera på pris sam filtrera om du är intresserad av förnyelsebar energi eller har andra preferenser. Därefter kan du enkelt teckna det elavtal som passar dig bäst.

Att jämföra elavtal i Malmö är helt gratis på Elyn och det enda du som besökare behöver göra är att skriva in postnummer samt elförbrukning. Detta krävs då utbudet och elpriser skiljer sig beroende på vilken del i landet du bor och månadskostnaden blir olika beroende på ditt hushålls förbrukning. På så sätt kan du enkelt hitta det bästa elavtalet för dig.

Elbolag i Malmö

Malmö, och Malmöregionen tillhör elområde 4 som är det sydligaste elområdet i Sverige. I elområde 4 finns även städer som Växjö, Kalmar och Halmstad. Elområdet kännetecknas av en hög efterfrågan på energi från industri och privatpersonen och en lägre elproduktion eftersom det inte finns samma tillgång till exempelvis vattenkraft som det gör i norr. Detta innebär att priserna på elen i denna region tenderar att vara högre än andra delar av Sverige så som elområde 3 där Stockholm och Göteborg ligger. Som kund behöver du däremot inte oroa dig om att det finns få elavtal att välja mellan utan i Malmö och elområde 4 finns ett stort utbud av elbolag.

I Malmö finns samtliga av de stora elbolagen i Sverige representerade så som Fortum, Vattenfall, E.ON, Jämtkraft, Göteborgs Energi, Bixia, Skellefteå Kraft, Telge Energi, GodEl och Kraftringen. Med andra ord kan du alltid känna dig trygg på att det även finns välkända elbolag med elavtal att teckna i staden.

Höga prisvariationer i Malmö

Under hösten 2022 har elpriserna varierat särskilt mycket i de södra delarna av Sverige och speciellt i elområde 4 där Malmö ligger. Detta innebär att utbudet av fasta elavtal är lägre eftersom det är så svårt att prognostisera elpriset framöver. Det har också inneburit att efterfrågan på timavtal är högre än vanligt eftersom hushållet då har större möjlighet att förbruka el under billigare timmar på dygnet. 

Att välja elavtal i Malmö

Ett av de viktigaste besluten som en elkonsument måste ta är vilken typ av elavtal man ska välja. Det finns många olika typer men det vanligaste är ett rörligt eller fast elavtal. I elområde 4 där Malmö ingår hade i september 2022 ungefär 69 % valt ett rörligt elavtal vilket är en övervägande majoritet. Ett fast elavtal hade nästan 15 % valt med en bindningstid på mellan 1–3 år och ungefär 17 % hade ett anvisat elavtal eller var med i kategorin övriga avtalsformer.

Att en så stor andel hade valt ett rörligt elpris beror sannolikt på det höga och osäkra elpriset i elområdet. Detta har inneburit att färre elbolag erbjuder ett fast elavtal i Malmö och elområde 4. Det innebär även att du som elkund får betala en högre riskpremie för att binda elavtalet eftersom osäkerheten är så hög. Andelen rörliga elavtal har ökat konstant under de senaste 12 månaderna och i september 2021 hade endast 60 % valt ett rörligt elavtal i samma elområde. Detta kan också jämföras mot riksgenomsnittet som i september 2022 låg på 57 % för rörliga avtal.

Välj det som passar dig

I ett rörligt elavtal får du det genomsnittspris som ditt elbolag betalar för sin el under månaden tillsammans med inköpskostnader och andra påslag samt avgifter. Denna avtalstyp har historiskt varit billigare över tid och priset tenderar att variera beroende på vilken säsong det är.

Väljer du ett fast elavtal i Malmö kommer priset per kWh alltid att vara detsamma under hela avtalsperioden som vanligtvis är mellan 1–3 år. Vanligtvis väljer större hushåll i högre utsträckning denna avtalsform eftersom den totala kostnaden kan variera mer från månad till månad.

Vissa elhandlare erbjuder ett mixavtal där du får ett bundet pris under vintersäsongen som historiskt varit dyrare och ett rörligt pris under resterande delen av året.

Graf fördelning elavtalsformer

Procentuell fördelning av elavtal i elområde 4 (källa SCB, 2022).

Över 69 % hade i september 2022 ett rörligt elavtal i elområde 4

Jämför elavtal i Malmö

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Nätägare i Malmö

Som elkund får du alltid två fakturor, en från din nätägare och en från ditt elhandelsbolag. Nätägaren är den som ansvarar för att elen kommer fram till ditt uttag genom elledningar. Anledningen till att det inte går att byta nätägare i Malmö eller Sverige är att det skulle vara opraktiskt att flera bolag hade elledningar till samma hem. I hela landet finns över 170 nätägare och i Malmö är det E.ON Energidistribution AB som har ansvaret.

Nätägare i Malmöregionen

  • Malmö Burlöv – E.ON Energidistribution AB
  • Staffantorp – Staffantorp Energi AB

Kontakta nätägaren vid flytt

Oavsett om du endast ska har bytt bostad och ska flytta inom Malmö eller ska flytta en längre sträcka behöver du kontakta ditt nätbolag för att meddela flytt. Då kan du också ta reda på ditt kommande anläggnings ID så att du enkelt kan teckna ett elavtal på din nya adress som börjar gälla när du har flyttat. Gör du inte detta kommer du att bli tilldelad ett anvisat avtal av din nätägare och dessa tenderar att vara betydligt dyrare än ett valt elavtal.                          

Jämför elbolag i Malmö

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Vanliga frågor och svar

Det går inte att säga att ett elbolag är det billigaste för alla som bor i Malmö. Detta beror på att det billigaste elavtalet beror på ditt hushålls förbrukning och vilken typ av elavtal du väljer. Genom Elyns jämförelsetjänst har du möjlighet att jämföra över 120 elbolag varav många erbjuder avtal i Malmö.

Malmö tillhör elområde 4 som är det sydligaste elområdet i landet med generellt högre priser än de nordliga delarna av Sverige.

Vilket elbolag du ska välja i Malmö beror på ditt hushålls förutsättningar och preferenser. Genom att fylla i ditt postnummer och förbrukning på i Elyns jämförelsetjänst kan du enkelt jämföra hundratals elavtal för att hitta det som passar dig.

Väljer du inte ett elbolag kommer du i Malmö att bli tilldelad ett anvisat avtal av nätägaren E.ON Energidistribution AB. Vanligtvis är anvisade avtal betydligt dyrare och därför är det viktigt att fatta ett aktivt val av elhandlare.

Hur många elbolag som erbjuder elavtal i Malmö varierar från månad till månad. I dagsläget listar Elyn över 70 elbolag som erbjuder elavtal i Malmö så att du som kund enkelt ska kunna hitta det med lägst pris.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.