Elbolag Stockholm

Från välkända elbolag med unika kampanjer och erbjudanden

Hitta ett nytt elavtal i Stockholm med Elyn. Här jämför vi över 120 elbolag med olika erbjudanden och rabatter. Spara upp till 1200 kr på att jämföra!

Bästa elavtal
Jämför elavtal

Elavtal i Stockholm - Juni 2024

Populära elbolag i varje kategori

Jämför elavtal i Stockholm

Elområde 3 vid förbrukningen 2000 kWh
fortum

1. Fortum

Rörligt elavtal
77 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft

2. Skellefteå Kraft

Rörligt elavtal
79 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab

3. Cheap Energy

Rörligt elavtal
86 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
telge-energi-logo

4. Telge Energi

Rörligt elavtal
89 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
bixia

5. Bixia

Rörligt elavtal
110 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
eon

6. E.ON

Rörligt elavtal
116 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
jamtkraft

7. Jämtkraft

Rörligt elavtal
130 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
greenely-logo
1. Greenely
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
tibber
2. Tibber
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
karnfull-energi
3. Kärnfull Energi
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
4. Fortum
Timavtal
5.9 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
telge-energi-logo
5. Telge Energi
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
1. Fortum
Fast avtal
168 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab
2. Cheap Energy
Fast avtal
195 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft
3. Skellefteå Kraft
Fast avtal
200 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
4. Stockholms Elbolag
Fast avtal
221 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
Allt om elavtal i Stockholm

På den här sidan har vi sammanställt all information som du behöver för att teckna ett nytt elavtal i Stockholm. Undrar du hur många elbolag det finns att välja mellan eller vilken som är den vanligaste formen för elavtal i Stockholm? Fortsätt då läs! 

Innehållsförteckning

Hitta ditt nya elbolag i Stockholm med Elyn

Är du intresserad av ett nytt elavtal och elbolag i Stockholm? Då kan du vara lugn, på Elyn har vi samlat över 120 elbolag varav en övervägande del erbjuder elavtal i Stockholm. Fyll enkelt i ditt postnummer i och ditt hushålls förbrukning så listar vi samtliga elavtal på sidan som erbjuder elavtal i Stockholm så att du enkelt kan hitta det alternativ med lägst pris för dig. Filtrera enkelt om du vill ha 100 % fossilfri el eller märkt med Bra Miljöval.

Jämförelsen av elavtal i Stockholm är alltid helt gratis för dig som besökare och du behöver aldrig skriva in annat än postnummer och förbrukning för att se listan över billiga elavtal. Anledningen till att du behöver fylla i dessa uppgifter är att priserna skiljer sig mellan olika elområden och totalkostnaden blir annorlunda beroende på din förbrukning.

Elbolag i Stockholm

Stockholm och Stockholms kommun tillhör elområde 3 vilket är det näst sydligaste elområdet i Sverige där även Göteborg ingår. I elområdet finns flera stora städer och en majoritet av Sveriges elleverantörer finns representerade med olika elavtal. Detta betyder att det finns ett stort urval av elbolag att välja mellan för privatpersoner och företag.

Samtliga av de största elbolagen erbjuder också elavtal i Stockholm så som Fortum, Vattenfall, E.ON, Jämtkraft, Göteborgs Energi, Bixia, Skellefteå Kraft, Telge Energi, GodEl och Kraftringen. Detta betyder att du alltid kan känna dig trygg i att det finns välkända namn med på listan över elbolag som går att teckna.

Stockholms elbolag

Många som söker på elbolag i Stockholm är intresserad av Stockholms Elbolag som är ett elbolag som startade 2015 och idag har över 50 000 kunder. Bolaget är tyvärr med på Energimarknadsbyråns klagomålslista på grund av många klagomål under lång tid. Bland annat handlar det om bristande information, klagomål på att priserna är för höga och på kunder som känner sig lurade in i avtal som de sedan inte kan bryta.

Att välja elavtal i Stockholm

När du väljer vilket elavtal du som elkonsument ska ha måste du också bestämma om det ska vara ett rörligt eller fast avtal. I elområde 3 där Stockholm ingår hade i september 2022 cirka 55 % valt ett rörligt elavtal och 25 % valt ett fast avtal, varav 10 % bundit i 1 år, 2 % bundit i 2 år och 13 % bundit i 3 år. Ungefär 9 % hade inte valt något elavtal alls och därav blivit tilldelat ett anvisat avtal och från någon av de fyra nätägarna listade längre ned på sidan, resterande 11 % hade någon annan typ av avtalsform så som mixavtal.

Välj det som passar dig

Väljer du ett rörligt avtal kommer det att följa prisutvecklingen på marknaden från månad till månad och detta avtal har historiskt haft något lägre pris över tid. Priset kan däremot variera mycket beroende på säsong och månad vilket innebär att totalkostnaden kan skilja sig.

Om du i stället väljer ett fast avtal kommer priset för varje kWh vara samma under hela bindningstiden. Generellt tenderar större hushåll att välja detta alternativ i högre utsträckning än mindre eftersom skillnaden i totalkostnad från mån ad till månad kan vara större.

Ett mixavtal är en kombination av de två tidigare nämnda där priset vanligtvis är fast på vintern och rörligt över sommaren. Anvisat avtal är det du blir tilldelad om du inte väljer ett elavtal till ditt hushåll.

Graf med fördelning av elavtal

Procentuell fördelning av elavtal i elområde 3 (källa SCB, 2022).

Över 55 % hade i september 2022 ett rörligt elavtal i elområde 3

Jämför elavtal i Stockholm

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Nätägare i Stockholm

Nätavtalet är ett avtal som du inte kan välja utan detta beror på var du bor. Anledningen är att det skulle vara ineffektivt att ha flera elledningar till samma hushåll eller företag. Man brukar säga att detta är ett naturligt monopol. I Sverige finns över 170 nätägare och i Stockholms kommun finns fyra nätägare som har ansvaret för lokalnätet och i Stockholms stad är det Elleivo AB som har ansvaret för nätet.

Nätägare i Stockholms kommun

  • Danderyd – E.ON Energidistribution AB
  • Drefviken – Vattenfall Eldistrubition AB
  • Ekeröarna – Elleivo AB
  • Huddinge – Vattenfall Eldistrubition AB
  • Lidingö – Ellevio AB
  • Stockholm – Elleivo AB
  • Sollentuna – Sollentuna Energi och miljö AB
  • Tyresö – Vattenfall Eldistrubition AB
  • Upplands Södra – E.ON Energidistribution AB
  • Järla – Nacka Energi AB

Kontakta nätägaren vid flytt

Även om du bara ska flytta inom Stockholms kommun eller stad behöver du fortfarande kontakta ditt nätbolag för att meddela flytt. Då kan du också ta reda på ditt nya anläggnings ID för att ha möjlighet att byta eller överföra ditt nya elavtal till den nya adressen. Om du inte väljer en elhandlare kommer du att bli tilldelat ett anvisat avtal på din nya adress.

Jämför elbolag i Stockholm

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför över 3 000 elavtal från 120 elhandelsbolag.

Vanliga frågor och svar

Vilket elbolag som är det billigaste i Stockholm beror på hur hög ditt hushålls förbrukning är och vilken typ av elavtal som du väljer. På Elyn har vi jämfört över 120 elbolag och genom att använda sig av jämförelsetjänsten kan du enkelt hitta det billigaste elavtalet och elbolaget på sidan för ditt hushåll.

Stockholm och Stockholms kommun tillhör elområde 3 som är det näst sydligaste elområdet i Sverige.

Om du inte väljer ett elbolag i Stockholm kommer du att bli anvisad till ett elavtal av nätägarna E.ON, Elleivo, Vattenfall eller Nacka Energi. Vanligtvis är anvisade avtal betydligt dyrare än genomsnittet av elavtal på marknaden. En fördel med att välja samma elhandlare som nätägare är att du i många fall kan få allt samlat på en faktura i stället för att få en nätfaktura och en faktura från elleverantören.

Du som konsument får välja vilken elhandlare som passar dig bäst och det beror antagligen på ditt hushålls förutsättningar samt om du vill ha miljöavtal eller har några andra preferenser. På Elyn listar vi över 120 elbolag varav ett stort antal även går att teckna i Stockholm. 

Förnyelsebar el behöver inte alls vara dyrare och redan idag kommer över 60 % av elen som produceras i Sverige från förnyelsebara källor. 

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.