Billig el

Från välkända elbolag med billiga kampanjer och erbjudanden

På Elyn har vi listat billiga elavtal från välkända elbolag i juni 2024 så att du enkelt kan hitta ett elavtalet och teckna det direkt på elbolagets hemsida. Här finns även information om vad du ska tänka på när du väljer ett elavtal.

Topplista elavtal
Jämför elavtal
Topplista - juni 2024
Billiga elbolag i varje kategori

Månadens billigaste elavtal

Elområde 3 vid förbrukningen 2 000 kWh exkl. nätkostnader
fortum

1. Fortum

Rörligt elavtal
77 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft

2. Skellefteå Kraft

Rörligt elavtal
79 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab

3. Cheap Energy

Rörligt elavtal
86 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
telge-energi-logo

4. Telge Energi

Rörligt elavtal
89 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
bixia

5. Bixia

Rörligt elavtal
110 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
eon

6. E.ON

Rörligt elavtal
116 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
jamtkraft

7. Jämtkraft

Rörligt elavtal
130 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
greenely-logo
1. Greenely
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
tibber
2. Tibber
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
karnfull-energi
3. Kärnfull Energi
Timavtal
3.2 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
4. Fortum
Timavtal
5.9 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
telge-energi-logo
5. Telge Energi
Timavtal
0 öre
Påslag exkl. inköpskostnader
fortum
1. Fortum
Fast avtal
168 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
cheap-energy-ab
2. Cheap Energy
Fast avtal
195 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
skelleftea-kraft
3. Skellefteå Kraft
Fast avtal
200 kr
/mån inkl. avgift & rabatt
4. Stockholms Elbolag
Fast avtal
221 kr
/mån inkl. avgift & rabatt

Vilket är det billigaste elavtalet juni 2024?

Det billigaste elavtalet juni 2024 är Fortum. Elbolaget erbjuder fri månadsavgift i 12 månader och har även billiga fasta elavtal. Även jämförelsepriset är det lägsta i förhållande till jämförda elbolag på sidan.

Billiga elavtal 2024

 • Fortum – Fri avgift 12 mån, elpris: 60,6 öre/kWh
 • Cheap Energy – Fri avgift, elpris: 63 öre/kWh
 • Skellefteå Kraft – Fri avgift 9 mån, elpris: 63,1 öre/kWh
 • Telge Energi – Fri avgift 12 mån, elpris: 63,1 öre/kWh
 • Tibber – 39 kr avgift, inget öre/kWh påslag
Innehållsförteckning

Billigaste elavtalet

Det behöver inte vara särskilt svårt att hitta ett billigt elavtal om du som konsument vet vad du ska tänka på. Det finns idag över 140 elbolag i Sverige vilket innebär att marknaden är en av de mest konkurrensutsatta. Den första frågan som kan vara bra att ställa sig är om man vill ha ett rörligt eller fast pris, därefter är det viktigt att kolla på påslaget och avgiften. Om det är ett elavtal erbjudande är även kampanjtiden, bindings- och uppsägningstid viktigare.

Generellt går det att säga att det billigaste elavtalet med stor sannolikhet är ett kampanjerbjudande från ett elbolag med lågt påslag och en reducerad avgift. Om du har en lite lägre elförbrukning är avgiften viktigare om du vill komma billigt undan medan den med en hög elförbrukning snarare ska leta efter låga påslag. För den ambitöse med lite högre förbrukning kan det också vara värt att titta på ett timavtal. Nedan kommer vi att ingående förklara samtliga delar.

Är rörligt eller fast elavtal billigast?

Många elkonsumenter ställer sig frågan vad som är billigast, fast eller rörligt elpris. På lång sikt har det rörliga priset faktiskt tenderat att vara billigare. Detta beror på att elleverantören bär risken för att elpriset på börsen blir lägre än beräknat och därför tar man ut en marginal. På kort sikt däremot kan både det fasta och det rörliga priset vara lägre. Under 2022 har exempelvis det fasta priset vid många tillfällen varit lägre eftersom marknaden inte kunnat förutspå det skenande elpriset.

Att enbart tänka i termer om vad som är det billigaste alternativet är antagligen inte rätt för alla elkunder. Trygghet och förutsägbarhet kan vara ett minst lika  viktigt mått när du fattar ditt beslut. Under hösten 2022 steg elpriset till historiskt höga nivåer med priser som var mer än 100 % dyrare än sommarmånaderna i södra Sverige. Om du har en buffert kan fortfarande rörligt elavtal vara billigare, men om du då värdesatte att ha koll på utgifterna kan fasta elavtal vara bättre.

Hitta ett billigt elavtal med låg avgift

I stort sätt alla elabonnemang har någon typ av avgift som vanligtvis varierar mellan 39 kr – 79 kr i månaden. Även om det kanske låter som en låg kostnad är det för hushåll med en låg förbrukning en av de största kostnaderna som går att påverka. Om din förbrukning är 200 kWh i månaden motsvarar en månadsavgift på 50 kr ett påslag på 25 öre per kilowattimme vilket är betydligt högre än de flesta elbolagens påslag.

 • Vanligtvis varierarmånadsavgiften mellan 39 kr – 79 kr per månad

Det är däremot viktigt att tänka på att det ofta finns ett positivt samband mellan en hög avgift och påslaget, där elbolag med en högre avgift ofta har ett lägre påslag och tvärtom. Exempelvis har Tibber en månadsavgift som är 49 kr men är helt utan vinstpåslag, det innebär att bolaget inte tjänar extra pengar på att din förbrukning är högre. Däremot har Fortum cirka 5 öre i påslag, men erbjuder 12 månader utan avgift.

Elbolag

Påslag

månadsavgift

Fortum

4.7 öre

39/49 kr/mån

Cheap Energy

7.9 öre

0 kr

Skellefteå Kraft

6.0 öre

49 kr

Telge Energi

4.0 öre

49 kr

E.ON

4.0 öre

40 kr

Bixia

0.0 öre

39 kr

Påslaget är viktigt vid hög förbrukning

Påslaget är en av de viktigaste delarna att jämföra för att få ett billigt elavtal och desto högre din förbrukning är, desto större inverkan har påslaget. Detta beror på att påslaget är adderas på varje kilowattimme el som du förbrukas. Det går att säga att det finns två typer av påslag. Det ena handlar om elbolagets inköpskostnader så som avgifter till NordPool som är elmarknaden i Norden och till Svenska kraftnät, dessa går inte att påverka och finns hos alla elbolag.

 • Påslaget brukar vara mellan 4-10 öre per kilowattimme

Det andra påslaget är det som elhandlaren tar för att täcka sina egna kostnader och gå med vinst. Detta påslaget är det som finns reglerat när du tecknar ditt elavtal och kommer att vara samma under hela avtalsperioden. Om din förbrukning är 200 kWh en månad och påslaget är 10 öre kommer kostnaden bli 20 kr den månaden. Om förbrukningen istället är 2 000 kWh kommer istället kostnaden för påslaget att bli 200 kr den månaden.

Hur hittar jag ett billigt elavtal med kampanjer?

Ett av de enklaste sätten att hitta elavtal med billig är enligt oss ett nykundserbjudande. Hos många elbolag går det antingen att få gratis avgift under en tidsbestämd period så som 12 månader alternativt en öresrabatt. Elbolagen räknar därefter med att många kunder inte kommer att ha koll på sitt avtal och byta när kampanjperioden går över, precis som med bredband eller tidningsprenumerationer.

Genom att ha lite koll på ditt elavtal har du möjlighet att utnyttja detta och teckna ett nytt elavtal när din nuvarande kampanj går över. Det är däremot viktigt att hålla koll på när avtalet går ut, då vissa elbolag satt i system att höja kostnaden mycket när kampanjperioden har gått ut.

Billigare el idag - jämför här

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför unika erbjudanden och kampanjer

Vilka är de billigaste elavtalen?

Det finns två delar som huvudsakligen påverkar vilket som är det billigaste elavtalet för ditt hushåll. Dessa är var i landet du bor samt hur hög din elförbrukning är. I sammanställningen nedan har vi jämfört elavtalen vid olika förbrukningar i elområde 3 så att du som besökare enkelt ska få en överblick. Den lägsta förbrukningen 2 000 kWh motsvarar en lägenhet, medan 5 000 kWh motvarar en villa utan eluppvärmning och 20 000 kWh en villa med eluppvärmning.

Det kan vara bra att känna till att rörliga elavtal påverkas av spotpriset samt inköpskostnader som exempelvis volympåslag och avgifter till Svenska Kraftnät som kan ändras från månad till månad. Därför är det inte säkert att samma elhandlare har det billigaste priset näst kommande månad även om det ger en bra indikation.

Elbolag

2 000 kWh

5 000 kWh

20 000 kWh

Fortum

60.6 öre/kWh

61.4 öre/kWh

57.1 öre/kWh

Cheap Energy

63.0 öre/kWh

61.9 öre/kWh

62.9 öre/kWh

Skellefteå Kraft

63.1 öre/kWh

64.6 öre/kWh

62.5 öre/kWh

Telge Energi

63.1 öre/kWh

69.8 öre/kWh

69.6 öre/kWh

E.ON

83.9 öre/kWh

72.0 öre/kWh

65.0 öre/kWh

Bixia

86.2 öre/kWh

74.9 öre/kWh

67.8 öre/kWh

Det är inte alltid som det är samma elavtal som är det billigaste för alla hushåll utan vanligtvis skiljer det sig mellan olika boendeformer. Anledningen är att elförbrukningen ser olika ut vilket betyder att avgiften vanligtvis är en större del av kostnaden i en liten lägenhet i förhållande till exempelvis en villa. Nedan finns därför tre tabeller med rörliga avtal för olika förbrukning och boendeform.

Hur får jag det billigaste elavtalet i en lägenhet?

För den som bor i en lägenhet eller i en mindre bostad i exempel Stockholm, Göteborg och Malmö och vill hitta ett billigt elavtal är vårt tips att fokusera på avgiften. I en lägenhet vill du ha en så låg avgift som möjligt då den står för en stor del av den påverkbara totalkostnaden. Som ny kund hos ett elbolag har du dessutom extra bra möjligheter till att få låga avgifter. De flesta elbolagen har kampanjer som innebär att kunden slipper den fasta avgiften de första månaderna eller till och med hela det första året.

 • Som nykund kan du ofta slippa månagsavgiften helt i upp till 12 månader.

Hur mycket billigare blir det? Bor du i en lägenhet med förbrukning på 2 000 kWh om året innebär en 50 kr rabatt på månadsavgiften nästan 30 öre mindre på det utslagna kWh priset. Detta kan jämföras med öresrabatter på påslaget som vanligtvis endast är några öre.

Hur får jag det billigaste elavtalet i en villa?

Boende i en större lägenhet eller radhus kan få det svårare att ta ställning till vilket elavtal som blir billigast. Anledningen är att både en låg avgift och ett lågt påslag får betydelse för vad den totala kostnaden för elen kommer bli. Som tur är finns det elbolag som erbjuder elavtal med både låg avgift och påslag.

 • Vid en medelhög förbrukning är både påslag och avgift viktigt.

När det kommer till villor med eluppvärmning eller andra hushåll med en generellt hög förbrukning har ett lågt påslag störst betydelse om du vill ha en billigare elräkning. Om hushållet har en elförbrukning som är 20 000 kWh per år, innebär en rabatt som är 5 öre per kWh en kostnadssänkning om hela 1 000 kr per år. Som villaägare har du antagligen också mest att tjäna på att hitta ett billigt elavtal eftersom att sparmöjligheterna blir större.

Sänk dina elkostnader idag

Elyn listar alla det billigaste rörliga elavtalen – samlat på ett och samma ställe. Byt elavtal idag och sänk dina elkostnader direkt!

Billigaste fasta elpriset

Ett fast elavtal ger skydd mot kraftiga prisökningar och har under perioder även varit det billigaste. Ungefär 5 % av elkunderna i Sverige har idag en bindningstid på ett år, medan 8 % har ett avtal med tre års fast bindningstid. Just nu är det vanligare att hushåll i de norra delarna av Sverige väljer att binda elavtal eftersom det finns fler avtal att välja mellan och riskpremien lägre.

Att jämföra elbolag med fast elavtal är på många sätt enklare än ett rörligt eftersom du får ett fast pris som inte kommer att variera. Även om det i ett rörligt elavtal finns ett jämförelsepris som ska innehålla alla kostnader kan fortfarande spotpriset tillsammans med andra rörliga kostnader ändras från månad till månad. Med ett fast elavtal så har du ett fast kWh pris under hela bindningstiden.

Elbolag

Fast elavtal 1 år

Fast elavtal 3 år

Fortum

102.9 öre

61.4 öre/kWh

Cheap Energy

107.9 öre

61.9 öre/kWh

Skellefteå Kraft

115.1 öre

64.6 öre/kWh

Stockholms Elbolag

129.5 öre

69.8 öre/kWh

Vilket är det billigaste fasta elpriset i juni?

Det billigaste fasta elpriset och elavtalet i juni 2024 är Fortum. Elbolaget erbjuder 1-3 år i bindningstid och det går att få rabatt på avgiften samt teckna ett miljöpaket för helt förnyelsebar el.

Billigaste fasta elpriset juni 2024:

 • Fortum: 102.9 öre
 • Cheap Energy: 107.9 öre
 • Skellefteå Kraft: 115.1 öre
 • Stockholms Elbolag: 129.5 öre

När bör man binda elpriset?

Det är lätt att tänka sig att det är billigare att teckna ett fast elavtal på sommaren än på vintern. Verkligheten är att det inte finns något samband mellan att binda sitt elpris vid olika tidpunkter på året. Detta beror på att elleverantörerna tar hänsyn till hela bindningstiden i sin prognos och därför räknas både höga och låga elpriser med i prisekvationen.

Energimarknadsinspektionen gjorde en analys av elpriserna för fasta avtal mellan 2007 till 2017 och kom fram till att det inte finns ”något rätt tillfälle” att teckna ett fast elavtal. Det går med andra ord bra att teckna ett fast elavtal under årets alla månader även om många kanske föredrar att göra det innan vintern.

Vad är historiskt billigast fast eller rörligt elavtal?

Många elkonsumenter ställer sig frågan vad som är billigast, fast eller rörligt elpris. På lång sikt har det rörliga priset historiskt tenderat att vara billigare. Detta beror på att elleverantören bär risken för att elpriset på börsen blir lägre än beräknat och därför tar man ut en marginal. På kort sikt däremot kan både det fasta och det rörliga priset vara lägre.

 • Rörligt eller fast elavtal? Det viktigaste är att utgå från ditt hushålls förutsättningar.

Att enbart tänka i termer om vad som är det billigaste alternativet är antagligen inte rätt för alla elkunder. Trygghet och förutsägbarhet kan vara ett minst lika  viktigt mått när du fattar ditt beslut. Under hösten 2021 steg elpriset till historiskt höga nivåer med priser som var mer än 100 % dyrare än sommarmånaderna i södra Sverige. Finns det utrymme för prisskillnader som dessa i din ekonomi? Om svaret är nej, då kan ett fast avtal passa bättre.

Medelpris per avtalform exkl. skatt 2013-2022

Medelpriset för olika elavtalsformer

Statistik från SCB 2013-03 – 2022-02. Endast kostnader som rör elhandel. Exkl. skatt och näthandel.

I grafen ovan presenteras fyra olika avtalsformer; anvisat, rörligt, fast 1 år, fast 2 år och fast 3 år. Det är de vanligaste avtalen på elmarknaden och i januari 2022 hade ungefär 10 % av elkunderna ett anvisat pris, 53 % ett rörligt pris, 10 % fast 1 år samt 13 % fast 3 år.

Under tidsperioden går det att se att ett anvisat elavtal i genomsnitt var över 20 öre dyrare än både det rörliga elavtalet och fast elavtal som var bundet i 3 år. En elkund med 2 000 kWh i förbrukning som hade ett anvisat avtal hade alltså i genomsnitt kunnat spara mer än 400 kr per år genom att byta till ett rörligt avtal. Med andra ord kan även hushåll med en mindre förbrukning spara hundralappar varje år på att byta från anvisat avtal.

För den som bor i en villa med eluppvärmning var kostnaden per kWh i genomsnitt lägre. Det har sannolikt att göra med att de fasta avgifterna slås ut över en högre förbrukning samtidigt som dessa kunder hade ett högre incitament att sänka sina elkostnader då det finns mer att spara. I genomsnitt kostade ett anvisat avtal vid 20 000 kWh förbrukning över 18 öre mer än ett rörligt avtal vilket blir mer än 3 600 kr extra om året.

Hitta det billigaste alternativet

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför unika erbjudanden och kampanjer

Finns det billig förnyelsebar el?

Många tror att det är mycket billigare att välja energimixen som innehåller kol och olja än fossilfri och förnyelsebar el vilket inte är sant. Idag produceras nästan all el i Sverige från fossilfria källor och många av de billigaste elavtalen som är listade på Elyn innehåller enbart förnyelsebar energi. Detta beror på att Sverige är en stor producent av vattenkraft som både är en förnyelsebar källa, men också balanserar elnätet eftersom produktionen kan öka och minska med kort varsel.

Ett exempel på billiga elbolag som endast använder sig av förnyelsebar el är Skellefteå Kraft och Telge Energi. Tidigare hade även dessa bolag certifieringen Bra Miljöval från Naturvårdsföreningen, men på grund av bristen på el med certifieringen har de flesta elbolagen varit tvungna att ta bort certifieringen.

Miljöpaketen är dyra i förhållande till effekt

Tänk på att vissa elbolag erbjuder så kallade miljöpaket som ett alternativ för sina kunder. Kostnaden för dessa paket kan ibland vara betydligt dyrare än de behöver vara eftersom elbolaget ser det som ett sätt att tjäna pengar. Exempelvis har vissa elbolag miljöpaket som kostar 49 kr i månaden men som i själva verket endast säkerställer att elen är förnyelsebar, vilket den alltid är hos andra bolag.

Timavtal för hushåll med hög förbrukning

Om du har en hög förbrukning men kan tänka dig att ändra ditt förbrukningsmönster, då kan ett timavtal vara något för dig. Elpriset styrs av utbud och efterfrågan på elbörsen NordPool vilket innebär att elpriset vanligtvis är som högst runt åtta på morgonen och sex på eftermiddagen.

Stapeldiagram med spotpris timme för timme 2022-04-04

Statistik över spotpriset per timme 2022-04-04 från NordPool (elmarknadsbörsen i Norden).

I de flesta rörliga elavtalen spelar det faktiskt ingen roll när på dygnet när ditt hushåll förbrukar el. Elpriset kommer ändå att vara ett genomsnitt som följer alla kunder hos ditt elbolag. Om du däremot byter till ett timavtal läses din förbrukning av varje timma. Då kan du exempelvis ladda elbilen, köra tvättmaskinen eller värma upp huset under timmarna på dygnet när elpriset är som lägst.

 • I snitt går det att spara upp till 20 % på att välja ett elavtal med timpris om du gör vissa förändringar i ditt konsumtionsmönster.

I snitt kan du spara upp till 20 % av dina elkostnader som är mot elhandlaren bara genom att dra ned elförbrukningen de dyraste timmarna. Ett timavtal kan med andra ord vara det bästa elavtalet för den som vill aktivt vill sänka kostnaderna. 

Historiskt billigaste elen

Här går det att följa vilket som har varit det historiskt billigaste elavtalet mellan 2020 och 2022. Data är hämtad från Statistiska Centralbyrån
och representerar genomsnittet för en elkund med förbrukningen 5 000 kWh om året vilket ungefär motsvarar en villa utan eluppvärmning. Ett anvisat avtal innebär att en kund inte har gjort ett aktivt val av elbolag utan blivit tilldelad ett. Genomsnittspriset är exklusive skatt och nätkostnader.

Tänk på att elpriset varierar mellan olika säsonger och brukar gå upp på vintern då efterfrågan ökar. Därför ska man vara försiktig när man jämför rörliga elavtal där elpriset varierar från månad till månad med ett årsgenomsnitt.

2022

2022 var ett speciellt år när det kom till elpriser och det är svårt att säga att det fanns ”billig el” eftersom att priserna var rekordhöga. För den som tecknade ett nytt elavtal var ett rörligt elavtal det billigaste sett till helåret. Om du däremot redan hade tecknat ett fast elavtal med en bindningstid på mer än ett år vid 2021 hade du chansen att få ett betydligt bättre pris än resten av marknaden. Under 2021 gick det nämligen att teckna fasta avtal med ett kilowattpris på under 50 öre per kilowattimme.

20 000 kWh

SE1

SE2

SE3

SE4

Anvisat

108.8 öre/kWh

104.4 öre/kWh

167.8 öre/kWh

206.4 öre/kWh

Rörligt

79.3 öre/kWh

82.3 öre/kWh

155.8 öre/kWh

179.2 öre/kWh

Fast 1 år

169.0 öre/kWh

168.8 öre/kWh

228.9 öre/kWh

335,2 öre/kWh

Fast 3 år

140.7 öre/kWh

140.8 öre/kWh

172.3 öre/kWh

264.3 öre/kWh

2021

Om vi slår samman hela 2021 så var den billigaste elavtalsformen i samtliga elområden ett tre års fast avtal. Året 2021 karaktäriserades av historiskt höga elpriser på elmarknaden under hösten. Det berodde bland annat på en lägre tillgång energibränsle inom EU tillsammans med frusna älvar i norra Sverige som påverkade vattenkraften negativt.

Att tre års avtalet hade lägst genomsnittligt pris kan ha många förklaringar. Det kan bland annat handla om att marknaden inte prognostiserat ett så högt prisläge som det i slutändan blev. Det kan också handla om att man räknat med föregående år där det rörliga priset varit betydligt billigare. 2021 blev faktiskt även det anvisade avtalet billigare än det rörliga i SE3 och SE4 vilket beror på en kraftig prisökning i slutet av året tillsammans med eftersläpande priser på anvisade avtal.

20 000 kWh

SE1

SE2

SE3

SE4

Anvisat

70.0 öre/kWh

68.0 öre/kWh

74.9 öre/kWh

84.6 öre/kWh

Rörligt

58.9 öre/kWh

59.0 öre/kWh

84.6 öre/kWh

100.8 öre/kWh

Fast 1 år

57.9 öre/kWh

57.8 öre/kWh

64.0 öre/kWh

90.0 öre/kWh

Fast 3 år

51.3 öre/kWh

51.2 öre/kWh

56.4 öre/kWh

77.7 öre/kWh

*Statistik för januari 2021 rörliga elavtal saknas i SCB:s databas, därför är även månaden borttagen för övriga avtalsformer.

2020

Tillskillnad från 2021 var 2020 ett år där ett rörligt elavtal var billigare än ett fast elavtal, samtidigt som längre bindningstid var dyrare än en kortare. Om du hade ett anvisat avtal under 2020 betalade du i genomsnitt över 30 öre mer än med ett rörligt avtal.

20 000 kWh

SE1

SE2

SE3

SE4

Anvisat

58.4 öre/kWh

68.8 öre/kWh

59.5 öre/kWh

66.3 öre/kWh

Rörligt

26.0 öre/kWh

26.0 öre/kWh

32.2 öre/kWh

36.9 öre/kWh

Fast 1 år

41.8 öre/kWh

41.7 öre/kWh

43.5 öre/kWh

64.0 öre/kWh

Fast 3 år

43.6 öre/kWh

43.6 öre/kWh

45.3 öre/kWh

48.3 öre/kWh

Byt till ett billigare elavtal

Passa på att sänka dina elkostnader med upp till 1200 kr per år! Jämför unika erbjudanden och kampanjer

Vanliga frågor och svar

Ett par av de billigaste elavtalen i Elyns jämförelse kommer från Skellefteå Kraft, Telge Energi, Greenely och Fortum. Tänk dock på att det billigaste elavtalet skiljer sig åt beroende flera olika faktorer. Störst påverkan har elförbrukningen, men även bostadsort och boendetyp. 

Elpriserna går upp och ner varje dag vilket gör det svårt att utnämna ett specifikt elhandelsbolag med lägst elpris. Dessutom är Sverige uppdelat i fyra olika elområden som alla har olika elpriser. Generellt är det billigare i norr delarna av landet och dyrare i södra. Du kan enkelt hitta det lägsta elpriset med Elyns prisjämförelsetjänst, helt kostnadsfritt!

En fullständig sammanställning av billigaste elbolaget 2024 kan först göras året efter. Däremot finns det flera elbolag, bland annat Skellefteå Kraft, Telge Energi, Greenely och Fortum som erbjuder låga priser och bra kampanjerbjudanden som du kan hitta här på Elyn. 

Beroende på din elförbrukning skiljer sig svaret på frågan. Rörligt elavtal har historiskt varit något billigare men för vissa med hög förbrukning kan bundet avtal bli billigare. En annan viktig del att tänka på är om du vill riskera höga räkningar under kalla månader i stället för att sprida ut kostnaderna över hela året.

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.